Termopane – Geamuri cu eficienta energetica imbunatatita
In medie, o locuinta pierde 10% din caldura prin ferestre si usi. Geamurile cu termopane sunt eficiente energetic si reduc aceasta pierdere de caldura, pastreaza locuinta mai calda, si reduc facturile la incalzire. De asemenea, pot face mai multa liniste in locuinta prin filtrarea zgomotelor de afara.
Ferestrele cu dublu-strat au doua straturi de sticla, cu un spatiu intre ele care este in general de 16mm largime. Spatiul acesta creaza o bariera izolatoare care incetineste ritmul cu care caldura iese din locuintaPe piata sunt de asemenea disponibile si ferestre triplu-strat. Acestea au trei straturi de sticla, si in consecinta doua spatii izolatoare, pentru a oferi o si mai buna performanta.
Cum sa alegeti o fereastra cu termopane
Alegerea unei ferestre cu termopane pentru proprietatea dumneavoastra poate fi un proces complicat; exista multi factori de luat in considerare, inclusiv tipul sticlei, materialul de inramare a ferestrei, si daca ferestrele se potrivesc cu stilul proprietatii. Mai jos sunt câteva sfaturi pe care le puteti urma când doriti sa inlocuiti ferestrele.
Sticla cea mai eficienta energetic este sticla cu emisie slaba (low-E). Acest tip de sticla are de obicei o un strat invizibil de oxid de metal pe una din placile interne, alaturat spatiului dintre sticle. Avantajul acestui tip de sticla este abilitatea lui de a lasa lumina sa patrunda, dar de a micsora pierderile de caldura.
You can download directly from the official website for the Android users where Kingroot application was initially developed for Android devices kingroot pc For Windows operating system there is an alternative method to download the application by Android emulator software on your PC
In plus, spatiul dintre cele doua placi de sticla dintr-un termopan foarte eficient este umplut cu un gaz inert non-toxic. Acest gaz are o densitate mai mare decât cea a aerului, astfel incât reduce si mai eficient pierderea de caldura din locuinta. Argonul este gazul cel mai des folosit in geamurile termopane, deoarece este extrem de eficient ca pret, nu are culoare, nu este inflamabil si nu reactioneaza cu alte gaze.
Aerisire
Când ferestrele va sunt inlocuite, este important sa va asigurati ca proprietatea ramâne bine aerisita, având in vedere ca geamurile inlocuite vor fi mult mai greu de patruns de catre aer decât celelalte. Aerisirea este necesara deoarece permite aerului proaspat sa intre in locuinta si lasa umiditatea sa iasa. Daca proprietatea dumneavoastra nu are o aerisire pasiva suficienta, cautati ferestre care au grile de ventilatie. Acestea permit o cantitate mica de aerisire controlata.
Pentru a va ajuta sa alegeti cele mai bune ferestre, folositi schema de marcare a eficientei energetice cu scara de la A+ la G, similara acelora folosite pentru obiecte precum frigidere si masini de spalat. Când se calculeaza gradul de energie, intreaga fereastra – atât rama cât si sticla – sunt luate in considerare.
Cat de mult rezista termopanele?
Durata de viata obisnuita a unui geam termopan este in jur de 20 de ani, desi aceasta poate varia de la 10 la 35 de ani, in functie de calitatea materialelor, a instalatiei si a locului in care fereastra este situata. In timp, gazul dintre placile de sticla se va scurge. Când in jur de 25% din gaz se evaporeaza, performanta termica a ferestrelor va fi redusa si trebuie luata in calcul inlocuirea geamurilor sau instalarea unui alt strat de sticla.
Imobile istorice
Daca proprietatea dumneavoastra este sau face parte dintr-un iobil istoric, sunt mari sanse sa fie restrictii legate de ceea ce puteti face cu ferestrele dumneavoastra, asa ca este mereu recomandat sa contactati autoritatile locale inainte sa incepeti orice demers. Daca nu puteti sa inlocuiti geamurile, exista numeroase alternative prin care va puteti imbunatati eficienta energetica si caldura locuintei dumneavoastra, respectand in acelasi timp legislatia locala. Acestea includ instalarea unor perdele grele, captusite, care se inchid la inserare, obloane, jaluzele sigilate, un al doilea geam – sau o combinatie a acestor masuri.